Stand van zaken

7 februari 2024, artikel over Mutek in NRC

26 januari 2024, artikel over Mutek in het Haarlems Dagblad

12 januari 2023. NH Nieuws, artikel over Mutek

31 juli 2023. J.C. Ruigrok Stichting doneert €1.500,- aan Mutek.

Onlangs ontving Mutek bericht van de J.C. Ruigrok Stichting dat zij €1.500,- subsidie toekennen aan het museum. Mutek is zeer verguld met deze erkenning.

27 juli 2023. NS geeft groen licht voor Mutek op station Haarlem

De NS geeft groen licht voor museum voor toegepaste kunst in de voormalige tweedeklas wachtkamer van station Haarlem. Mutek wordt h het eerste museum in Europa worden dat gevestigd is op een station.

5 mei 2023. NS enthousiast over museum op station Haarlem

De NS enthousiast over het concept van een museum in de oude wachtkamers van station Haarlem en zou het museum graag ontwikkelen in combinatie met een stationshuiskamer. Mutek zou hiermee het eerste museum in Europa worden dat gevestigd is op een station.

9 november 2022. Rabobank doneert €5.000,- aan Mutek

Onlangs ontving Mutek bericht van de Rabobank dat zij €5.000,- subsidie toekennen aan het museum. Mutek is zeer verguld met deze erkenning.

26 oktober 2022. Artikel Lokaal aan Zee

8 oktober 2022. Artikel Haarlems Weekblad

23 september 2022. Crown van Gelder wordt nieuwe sponsor van Mutek

Crown van Gelder, Nederlands grootste papierfabrikant, wordt de nieuwe sponsor van het museum. Mutek is hiermee zeer verguld dat zo’n belangrijk en groot bedrijf zijn naam aan het museum verbindt. Crown van Gelder zal Mutek ook bijstaan voor het ontwikkelen van het promotie materiaal.

22 mei 2022. Art Nouveau kamerscherm gaat op reis naar tentoonstelling Stromingen & Gestalten in het Lalique Museum

Het gerestaureerde Art Nouveau kamerscherm gaat tezamen met een aantal bijzondere objecten van de sieraad ontwerpers Archibald Knox en David Veasy op reis naar de tentoonstelling ‘Stromingen & Gestalten’ en is vanaf 4 juli te bewonderen in het Lalique Museum.

10 mei 2022. Mutek gaat een Raad van Toezicht instellen

Op advies van een extern deskundige heeft Mutek besloten om het bestuur om te vormen naar een Raad van Toezicht model. De reden om hiervoor te kiezen is dat ongewenste belangenverstrengeling tegen wordt gegaan, besluiten op een weloverwogen wijze tot stand komen en de doelstelling beter wordt gewaarborgd. Bovendien stellen veel fondsen, overheden en andere subsidie verstrekkers het op prijs dat het bestuur door een extern adviesorgaan wordt gecontroleerd.

11 april 2022. Oordeel extern deskundige: Mutek is een haalbaar project.

De gemeente Eindhoven heeft naar aanleiding van het haalbaarheidsonderzoek een extern deskundige , een bedrijfseconoom werkzaam in de culturele sector die tevens verbonden is aan de stichting Cultuur en Ondernemen, ingehuurd om het museumplan te beoordelen. Zijn oordeel is dat Mutek een haalbaar project is. Wel zijn er nog een aantal zaken die verbeterd moeten worden. Zo is het van belang dat het organisatorisch beter wordt uitgewerkt, er een uitgebreidere marketing strategie komt, de governance wordt verbetertden het bestuur verder wordt geprofessionaliseerd.

5 januari 2022. Artikel Haarlems Dagblad